Ik ben Sandra van der Steen. Van kinds af aan al bezig met fotografie. In 1998 kocht ik mijn eerste (analoge) spiegelreflexcamera en er ging een wereld voor mij open. Toen de digitale fotografie in opmars kwam ben ik eerst meegegaan in de "compacte camera-hype", maar eigenlijk voelde ik mij zo beperkt dat ik al snel toch ben overgestapt op een canon digitale spiegelreflexcamera.
Eind 2008 ben ik foto's gaan maken ten behoeve van stockfotografie, neutrale maar onderwerp gerichte foto's die veelal worden gebruikt voor brochures, boeken en reclamedoeleinden.

Inmiddels heb ik een kleine maar goed uitgeruste studio voor zowel product als portret fotografie maar beweeg mij ook graag buiten de muren van de studio, op zoek naar wat onze prachtige natuur te bieden heeft.
Oog voor detail, goede balans van scherpte van het onderwerp en aantrekkelijkheid voor het oog zijn voor mij van belang. Het detail van het onderwerp, de herkenning van het karakter, daar gaat het om in mijn fotografie. Soms met enkele toegevoegde asseccoires, soms heel minimaal, net waar het onderwerp of de situatie beter van tot zijn recht komt.
Ik fotografeer alles wat ik op mijn pad tegenkom, van kruiden en etenswaren tot bereidde maaltijden uit mijn (en soms ook andermans) keuken, van potloden tot kunstwerken, van bloemen en paddestoelen tot koeien in de wei. Altijd op zoek naar het juiste perspectief en de juiste balans. Hierbij is soms een omgevingsaspect belangrijk, soms juist alleen het onderwerp.
Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken en zolang mijn werk ook mijn hobby is zal ik blijven zoeken naar het mooiste plaatje, dat ene moment, die glimlach.